Leva i en skadad kropp

Att kämpa, vara positiv trots smärta och aldrig ge upp!

Njuter i nuet

2 Comments

Återigen en strålande morgon och man blir så glad. Glad för trevligt väder och att kroppen mår så mycket bättre av värmen.

Har de senaste dagarna arbetat på gården i den mån kroppen orkar. Försöker ständigt hitta en bra balans mellan aktivitet och vila. Jag borde vara en mästare på hur min egen kropp fungerar men det är bara att inse att så är inte fallet. Tiden gör mig dock bättre och det är ju bra.


Barnen tog sig an en av rabatterna och det blev riktigt bra. Enligt mig lite Ernst-inspirerad sommaranläggning. Det är kul att alla är inblandade.

Idag

blir det en morgontid hos sjukgymnasten och akupunktur står, som vanligt, på schemat. Sedan tänker jag bara njuta av värmen och ta en dag i återhämtningens tecken. Behöver ladda så jag orkar med en helg som åskådare då ena barnet har fotbollscup. Det kommer bli riktigt skoj.

När det gäller

Plantering är jag ingen blomkille egentligen. Då menar jag inte att blommor är fula men de fyller för mig en underordnad funktion.


Är en fantast av växtlighet som är ätliga. Potatis, ärter, lök och morötter är några favoriter men allt som går att äta betyder mer än fina blommor. I år har det dock inte blivit av att plantera då kroppen helt enkelt inte varit i skick. Det kommer fler vårar så jag är inte bitter. Vill man utföra Mindfulness, utan inspelad röst, är plantering en exeptionell aktivitet.


Solen är högoktanig D-vitamin

2 thoughts on “Njuter i nuet

  1. Härligt med sol och värme 🙂
    Det livar sannaerligen upp både sinne och kropp.
    Hoppas att besöket hos din sjukgymnast ger lindring. Nyfiken i en strut Får du ”vanlig” akupunktur eller lägger din sjukgymnast till el också?

    Allt gott! /sirenne

    • Jag får vanlig akupunktur… Har testat Tens med inget/liten påverkan mot smärta. Akupunktur tycker jag funkar riktigt bra.