Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Öppna dörren

Leave a comment

Mossigt

är precis vad det är nu. Efter senaste krampnatten så är jag sliten, trött och rejält tagen. Ringde ortopeden och det skulle prata med någon ansvarig för att sedan återkomma. Idag (torsdag) ringde jag åter till avdelningen. En ny röst och nya löften om att återkomma. ”Jag behöver hjälp nu!”, sa jag upprepade gånger.

Finns det en hjälpknapp någonstans???

Jag lämnar en lapp till ansvarig sköterska svarade den kvinnliga rösten. Jag tänker inte ge mig – har blivit lovad hjälp av ortopeden om försämring sker/Hälsocentralen inte kan hjälpa mig. Nu är jag där, knackar febrilt på dörren men ingen öppnar.

Järnridå

Är det en järnridå mellan patient och att få hjälp av personer som verkligen kan – de så kallade specialisterna. Är dessa specialister för få eller är de på annan ort? Jag såg en dokumentär på Svt play som kastar ljus på vad som sker inom svensk sjukvård. Se den, Den stora sjukhusstriden hette den.

Den visar på hur hela den svenska politikerkåren lutar sig mot en rapport, där det framgår att 500 liv kan räddas/år, om sjukhusen centraliseras. Är det hela sanningen? Är vården likvärdig var du än bor? Hur kommer akutsjukvården se ut om ingen annan opererar än specialisterna? Kan det vara en hund begraven här. Är det ekonomiska krafter som verkar i det dolda?

Öppna dörren & släpp i mig

Den stora bristen inom sjukvården enligt mig är brist på kommunikation mellan sjukhusets delar. Om en patient inte kan behandlas av tex. ortopedin så skickas den individen inte vidare för att få rätt hjälp. Istället ”ger man upp” eller tar ett lätt alternativ och skickar vederbörande till HC som saknar befintlig kunskap. En snurra som kostar pengar och är otroligt ineffektiv. Specialisterna har blivit så fina att de längre inte behöver ta hjälp av kollegor för att hjälpa sin patient.

Så om du är specialist eller känner någon ryggspecialist så finns det en här som vill ha hjälp. Jag vet att jag inte är ensam, det kan jag inte vara i detta avlånga land.

 

Specialist, ja visst!

 

Lämna gärna en kommentar