Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Vårvintern

2 Comments

Det finns en viss

tjusning med varje årstid. Sommaren är härlig på många sätt; värmen, semester, sol och bad. Hösten med mysiga kvällar med tända ljus och naturen sprakar i härliga färger. Vintern bjuder på vita landskap, härlig kall luft, korvgrillning och skidåkning. Här, i norr, där jag bor har vi förutom vår en extra årstid, vårvintern. Rent metrologiskt är det fortfarande vinter men dagarna bjuder på 10 plusgrader och fantastiska dagar.

vårvinter med sin prakt

Hela familjen

tog en tur än högre upp i vårt avlånga land. Där skogen möter fjällen spenderade vi helgen och batterierna är nu mer än fulladdade. Visst är min kropp trött och sliten men inuti mig finns ett välbefinnande som är svårt att beskriva.

Fjällvärlden visar upp sig

På vägen

lyssnade vi på Podcast, något som barnen tagit till sig och nu också jag. Här går att välja fritt på vad man vill höra och det finns verkligen något som passar alla. Just nu har jag fastnad för framgångspodden och precis idag har jag lyssnat till ett avsnitt  där munken Björn ”Natthiko” Lindeblad berättar om sitt liv, den inre resan han gjort och hur han ser på livets mening. Har inte hört färdigt avsnittet med det jag hört hittills är inspirerande. Sedan gillar jag Alexander som håller i intervjuerna. Han låter gästen prata färdigt och vågar ställa frågor som är djupare än vad dagens korta klipp i tv och radio gör. Lyssnade tidigare på ett avsnitt med Lasse ”brandmannen” Gustavson. Rekommenderas verkligen!

Ska försöka

dela med mig av det jag tidigare nämnde; ett välbefinnande i en trött och sliten kropp. Att vara urkopplad, umgås med familjen och se och andas in naturen är mäktigt och bryter verkligen mönstret.

Stanna upp, använd sinnena för att ta in omgivningen är Mindfulness.

Kanske behövs inga dyra kurser

Utbudet på meditation och mindfulness har ökat i takt med att samhället blivit kravfyllt. Vi ska prestera 24 timmar om dygnet. Kraven finns överallt: på arbetet, fritiden, semestern, hitta meningsfulla aktiviteter till sig själv och barnen och jakten på lycka och välbefinnande.

Vad är då lycka och välbefinnande? 

Det varierar säkert hos oss alla och förändras kontinuerligt. En del söker det i prylar och andra spenderar mycket till att köpa gymkort och kurser i mindfulness. För mig, just nu, är det familjen och naturen som gör mig lycklig.

Pimpelfiske skapar lugn

Äta ute är gott

Med andra ord

är vägen till mitt välbefinnande inte särskilt dyrt. Att öppna dörren och söka sig ut, tända en brasa, borra ett hål och bara njuta. Solen, naturen och umgänget gör mig lycklig. Sedan vet jag att många av er bor i städer och det är långt och kostsamt att hitta miljöer likt bilderna ovan. Kanske är det så att din kropp är alltför sliten för att orka genomföra en resa ut i naturen. Ett råd att göra det enkelt, besök en park i närheten, ta med en termos med kaffe och sätt dig ner. Se, lyssna och lukta. Kan hända ger det dig något och om inte så har du i alla fall fått en promenad och det är ju alltid något.

Hoppas brorsan att det var värt det

sa min syster när vi skildes åt. Jag vet vad hon menade med det. Jag lever i en skadad kropp och det sliter otroligt på min kropp att vara igång mycket. Det självklara svaret är JA. Helgen har gett mig och min familj just ett välbefinnande och att min kropp idag är helt slut kan jag ta för mitt inre är fyllt med ett positivt välbefinnande. Jag tackar dig syrran för att du öppnar dörren och ger mig och familjen chansen att uppleva den magiska naturen som norra Sverige erbjuder.

Vattenkraft i norr

 

Tanka energi från naturen

2 thoughts on “Vårvintern

  1. Tack själv brorsan! Alltid lika trevligt att umgås. Kram❤

Lämna gärna en kommentar