Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Det är dags

Leave a comment

att ta tag i

besvären med ryggen. Igår kväll tog smärtan över igen och nu blir jag så irriterad och less på situationen. Nu får det vara nog, så tänkte jag högt igår.

Så idag direkt på morgonen

ringde jag upp ortopedkliniken vid det närliggande sjukhuset. Jag förstår att det är lätt för specialister att bolla vidare en patient som mig till HC men då måste personalen där kunna hantera min situation. På 5 månader har HC inte lyckats dämpa mina kramper i ländryggen. Har testat allt som erbjuds; sjukgymnastik, tens, interferens, akupunktur, arbetsterapeut, ryggbälte, smärtskola, medicinering och så vidare. Kan nämnas att jag också tackat ja till KBT, allt för att komma vidare. Ingenting av ovanstående biter på kramper. Vill på inget sätt smutskasta min närliggande HC, däremot hylla dem. De försöker, tror på mig, peppar mig och erbjuder alla verktyg de har för att hjälpa mig. Problemet är att verktygslådan tyvärr inte innehåller rätt grejer för mig.

Så nu

får ryggspecialisterna också anstränga sig lite. Det känns så frustrerande att kämpa på i en uppförsbacke som är mer än gigantisk. Enligt mannen i telefon skulle de ta tag i saken och hjälpa mig vidare. Då får vi se.

Samtidigt

får jag en olustkänsla. Ska jag få hjälp för att jag orkar ringa och trycka på sjukvården. Tänker på de tusentals skadade som inte orkar/är förmögna att ta tag i sin situation. Tänker på er därute!

nu ska jag kila iväg till HC och prata med min KBT terapeut. Som vanligt går jag in med öppet sinne, alltid ger det något.

 

Ha en bra dag och hoppas solen lyser på dig!

Lämna gärna en kommentar