Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

En app för allt

2 Comments

Appar är riktigt enkla och finurlig och kan underlätta vardagen.  Hur kan appar hjälpa oss som lever i skadade kroppar? 

Hittade en app som tydligen ska bota värk! Huruvida det funkar eller ej vågar jag inte svara på. Ifall du inte vill gå till vårdcentralen så finns doktorsappar! Vidare kan du göra apoteksärenden via app. Är du trött kan du handla också.


Det finns appar för det mesta: spel, må-bra appar, Yoga, träning med mera.

Appar kan, enligt mig, vara ett bra hjälpmedel men helt och hållet viger jag inte mitt liv åt applikationerna. Läkare vill jag helst kunna se i ögonen på riktigt och inte via skärm. En doktor ska inte bara se utan undersöka mig. Jag vill känna förtroende IRL. Vidare håller jag mig kritisk till att en app kan bota min smärta…

Sedan tänker jag mig att det är bra om människor i min situation är igång. Då kan handla, gå till Apoteket vara en bra vardagsmotion. Om man inte tar sig ur sängen så visst är dessa appar ett alternativ.

Vad tycker ni?

Förändringarnas vindar blåser


2 thoughts on “En app för allt

 1. Ooh, tekniska hjälpmedel!
  Tekniknörd som jag är, gnuggar jag genast händerna. Men, njah. Happy place har nog en bra bit kvar i utveckling innan den kan distrahera från smärta mer än första gången (upptäckarglädje triggar i alla fall min koncentration
  ). En av läkarapparna har jag testat och om man har enklare åkommor eller ett pågående ärende som endast kräver en snabb lösning, tycker jag att det är kalasbra! Man slipper framför allt väntrum och resor till och från vårdcentral. Vid allvarligare grejer, vill jag dock också träffa min läkare irl.
  Handla mat gör jag helst via nätsajter som matsmart, mat.se och mathem.se. Guld värt med hemleverans av tunga kassar.
  Bäst gillar jag nog ändå spelen som kan distrahera från smärtan en stund. Gärna de som utmanar tänkandet en aning. Wordfeud och Room är mina favoriter 🙂

  • Vilket bra svar! Du verkar ha testat många app-tjänster med gott resultat. Var tvungen att ta upp ämnet då jag läste om appen som botar värk! Tänkte stopp nu så snabbt kan inte utvecklingen ha gått fram. Eller så är jag gammelmodig. En annan app-grej som jag tänkte på var tex. Yoga-appar. Har hört (aldrig testat själv) att Yoga kan väcka gamla bekymmer till ytan osv. och så finns det ingen som fångar individen som kanske mår dåligt i andra änden. Bara en tanke!
   Tycker appar är bra (dock m reservation för vissa) och tillhör framtiden. Samtidigt anser jag det viktigt att vi har ett kritiskt förhållningssätt och inte bara ”köper grisen i säcken).
   Efter ditt svar kanske jag också blir mer öppen mot app-handel, tiden får utvisa det.