Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

En dag i den mänskliga mekaniska verkstan

3 Comments

Visserligen fick jag en del goda besked om att läkarns åtminstone ska ta MR-bilder på min rygg. Ändå, så här efteråt, när jag reflekterar över ronden är det något som skaver inuti mig.

När vi samtalade sa läkaren ”Det känns som om ni har taggarna utåt”. Ingen aning var han fick det ifrån. Däremot kändes det som att läkaren intog en försvarsposition gentemot mig. Jag berättade att det av olika läkare gjort bedömningar som Inflammation i ryggen och kraftigt ryggskott. Han ville gärna försvara dessa snabbutlåtanden. Nu trodde han, efter att ha sett gamla MR bilder att det kunde vara problem m diskar högre upp. Han fortsatte m att en ny MR kan ta tid, kanske får vi vänta till efter semestrarna. Vidare fortsatte han med att ni får gärna söka hjälp någon annanstans (namngivet sjukhus specialiserat för ryggar), det är upp till er! Sa han upprört. Det är fritt vårdval!

Jag berättade om min situation, att den är ohållbar, smärtan är olidlig, jag svimmar av smärta och min familj orkar inte längre. Där stod han doktorn:

Inte en min, stone face utan dess like.


Jag vill eller orkar inte kriga. Det är inte ens ett krig. Läkarna ska väl lyssna in patienterna och arbeta för patienternas bästa. Känner man inte med människor är läkare kanske fel yrkesval. Men vad vet jag som lekman.

Men en sak är säker – JAG GER INTE UPP!

Tur att jag har människor kring mig som hjälper till.

3 thoughts on “En dag i den mänskliga mekaniska verkstan

  1. Fy fan för läkare som saknar empati. Jag har vänner som fått väldigt bra hjälp och som även opererats, med bra resultat, på Strängnäskliniken.