Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Köpcentrumshets

Jag tog mig orken, då det idag känns lite bättre, och följde med till stadens köpcentrum. Allt såg ut som vanligt och likaså trafikläget. Förr, när jag var frisk brydde jag mig inte särskilt men idag får de mig att tänka till. Jag pratar naturligtvis om stress.

Människor sitter i sina fordon och för sin strid gentemot andra fordon. Man tutar, blinkar med helljuset, hyter med näven, kastar onda blickar och ibland stiger man ur bilen och verbalt skäller ut sina medmänniskor. Varför? Svaret är stress. Man vill kanske hinna uträtta en rad ärenden men ändå hinna med de där andra. Vissa tutar för att någon”stjäl” dennes parkeringsplats. Visst, det finns inga privatpersoner som äger parkeringsplatserna men det är ändå fult att köra om en bil som väntar på att en p-plats ska bli ledig och sedan knycka platsen. Den väntande bilisten kanske till och med blinkade för att tydligt visa vad denne tänkte göra. Ja, det råder ett mindre krig ute på våra köpcentrum.

Likaså kan det vara i butiken. Människor rusar fram, bara jag hinner med mitt så tänker nog många. Jag som för tillfället går med kryckor kan lätt bli påkörd om jag inte är uppmärksam. Stress, en mycket dålig åkomma.

Sen lite beröm till min sambo. Jag hade tänkt vi skulle avsluta rundan på köpcentrumet med ett besök på Elgiganten. Hon tittade på mig och sa att är det inte bättre att vi åker hem och åter lunch med mera. Du ser trött ut. Jag satte mig i bilen och tröttheten sköljde över mig. Tack för det!

Comments are closed.