Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Lång långvarig smärta

Dagarna passerar

i rasande takt och min formkurva är något uppåtgående men alltför ojämn. Det går inte snabbt, vare sig för min kropp eller för sjukvården. Inga svar gör att jag själv har blivit aktivare. Söker mig till sjukgymnaster och arbetsterapeuter för att komma någon vart. För nu kommer jag inte längre på egen hand. Mina idéer och krafter räcker helt enkelt inte till för att bli bättre så snabbt som samhället och jag själv vill.

Samtidigt vet jag

,av erfarenhet, att det hjälper inte att lägga in elementet tidspress i ekvationen. Stress gör bara allting värre, värken dubbleras och sömnen försvinner. Det går snabbt att försämras och om man som mig varit riktigt dålig så vill man inte dit. Trots det är de så lätt att hamna där, då viljan och motivationen att komma tillbaka är så stor.

Nu har jag levt

med denna långvariga smärta sedan 2012. Ibland har det varit mindre smärta och ibland mer men den finns med mig tjugofyra timmar om dygnet. Läste på en sida om långvarig smärta som jag tyckte stämmer bra på mig och mitt liv. Jag vill tillbaka till det ”normala livet” och har som oftast en positiv syn på mig själv och de omgivande samhället. Med vilja kommer man långt men individen behöver hjälp på sin resa mot ett bättre liv. Läs gärna texten här.

Några kloka ord

efter vägen kan jag bjuda på. 1) Lyssna på kroppen den brukar ha rätt. 2) Sök hjälp och ge inte upp om du inte får förtroende med den förste du möter, det finns mycket kompetens där ute. 3) försök vara positiv och gör det du kan för att bli bättre. 4) Var inte för ivrig, det tar tid att komma tillbaka. 5) Lyssna på hjälpen men om kroppen säger nej så är det NEJ!

Har du några bra råd?

Kroppen är klok – då vet du!

 

Comments are closed.