Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Leva i en skadad kropp

3 Comments

Man kan ju undra hur många, liksom jag, lever i skadade kroppar. Det måste ju vara minst 1 miljon bara i Sverige. Tänker på ryggproblem, knäskador, nervsmärtor, Parkinson, migrän, funktionshinder av flera slag, IBS, njursjuka, slitna axlar, diskbråck, artros, trafikskadade, döva, blinda och massor med andra skador. Ingen glömd.

Samtidigt måste det finnas en massa erfarenheter hur människor fixar vardagen trots sina hinder. Det borde ju också finnas ett gäng berättelser om hur man tagit sig tillbaka till livet igen. Och vilka svårigheter samt fallgropar man stött på. Hur lyckas man fånga det positiva då allt känns nattsvart? Vilka vändpunkter var av betydelse? Vad lindrar din smärta?

När jag letat på nätet om människor som drabbats av diskbråck läser jag mest om svårigheter med myndigheter och läkare. Jag skulle vilja ta del av positiva erfarenheter och få tips och idéer som faktiskt fungerat.

Hur ser det ut i landet Sverige, har vi någon som vill dela med sig av sin resa i positiv anda!

3 thoughts on “Leva i en skadad kropp

 1. Jag tänker också mycket på hur många andra människor det finns där ute som går igenom liknande saker. För det är ju inte skadade/sjukskrivna människor som syns i det offentliga rummet, som i sociala medier, med mera.

  Några positiva saker som jag har tänkt på, är hur ens perspektiv och syn på livet har breddats otroligt mycket. Jag förstår saker nu, som jag inte förstått förut. Hur skört livet är, att det finns viktigare saker än jobb och karriär, hur viktigt det är med kärlek och närhet från familj och vänner.

  Jag har också börjat uppskatta meditation/avslappning, rullstolsyoga (det finns massor på youtube!), och andra aktiviteter som jag kan göra (läsning, filmer, skrivande, mm).

  Humor har också räddat mig ur de allra svåraste stunder! När man legat inlagd på sjukhuset, eller är snurrig av morfin, så har skrattet alltid kunnat lockas fram, av framförallt min pojkvän. Det är en otrolig gåva! 🙂

  • Tänker också på lugnet som tvingats fram. Tidigare staplade man saker på varandra. När man jobbade var man redan i tanken och handlade och när man handlade lagade man mat i huvudet. Jag har tvingats
   bara mer.här och nu, vilket är bra.
   Har testat mindfullnes, det var sådär. Yoga kanske man skulle testa.?