Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Passiv rökning och lite annat

Börjar berätta om mitt eget mående. Jag har sovit riktigt gott men vaknade 5:15 och kände mig sliten. Ungefär som om jag jobbat med något fysiskt arbete hela natten. När jag väl kommer upp så känns det bättre rätt snabbt, kanske beror det på att medecinerna dövar smärtan. 

Tänker också på min systers dotter som köpt hus, de har inrett och grejat i helgen. Man hoppas de är nöjda och inte slitit ut sig alltför hårt i helgen. Hade jag varit frisk hade jag stått i kö för att hjälpa men i mitt skick är jag mest i vägen?. Hoppas allt gått bra, har inte viljat ringa och störa…

Vidare läste jag i den lokala tidningen(hörde de även på radion) att passiv rökning kan leda till ADHD. Tydligen löper barnen som lever under dessa omständigheter 3 gånger högre risk att drabbas av denna diagnos än barn i rökfria miljöer. Jag blir absolut inte chockad över resultatet däremot blir man bedrövad över att barn utsätts för passiv rökning. Trodde att alla föräldrar visste bättre, för alla  föräldrar är rädda om sina barn. Handlar de om okunskap? Eller tänker man att passiv rökning inte skadar(trots alla varningar)!?

När jag växte upp, på 70-talet, visste man inte. Att röka var något tufft och barn och vuxna utsattes i tid och otid av passiv rökning. Jag minns att pappa rökte inomhus, i bilen och egentligen överallt i familjens närhet. Olyckligt med okunskap som lett till att många har utvecklat allergier och astma. Jag klarade mig, mycket tack vare min mor som inte rökte. Så fort kunskapen sakteligen kom fram i ljuset förbjöd mamma pappa att röka i bilen och inomhus. Tack för det mamma!

Dagens kunskap torde räcka till att vi inte förpestar någon annans liv bara för att man väljer att röka. Ni som röker, gå ut, långt från era barn.

Tack.

Comments are closed.