Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Rehabliv

Leave a comment

Sedan 2012

har jag lagt otroligt mycket tid på att komma tillbaka. Operationer, sjukgymnastik, nervblockader, otaliga läkarbesök, träffat arbetsterapeuter, gått och går i smärtskolor, varit i kontakt med myndigheter och tänkt om/hur det skulle gå till.

2018

har jag än inget givet svar. Snarare har jag ansträngt mig mer och kommit fram till än mer frågetecken. Mitt inre jag och mitt kroppsliga jag finner inte någon balans. Medan min rehabkarusell rullar fram måste jag tänka vad rehabilitering ska leda till!? För mitt forna jag blir det inte, snarare måste det vara andra styrkor som måste renodlas och förfinas. Det fysiska får stå undan, ta mindre energi just nu.

Idag

har jag både träffat fysioterapeuten och deltagit i ytterligare en smärtskola. Jag har tidigare nämnt att jag varit med om dessa skolor men jag tror att vid varje tillfälle har mitt fokus legat på olika saker. För så är det väl, livet förändras hela tiden. Mycket händer runt oss, tankarna mognar och den fysiska och psykiska statusen följer inte en spikrak kurva.

Stannade upp mellan

mellan fysion och smärtskolan. Gick ut, tog lite luft och en kort promenad. Det var då jag såg dagens bild.

Nu kanske det inte syns på bilden men på taket satt ett gäng takskottare och rastade på taknocken. Vilken utsikt på jobbet!  Där satt de och tittade ner, tog en paus precis som jag, för att orka fortsätta dagen.

 

Bygg livet på dina styrkor

 

 

Lämna gärna en kommentar