Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Skruvkramp

Leave a comment

Natten

var hemsk. Eller mer än hemsk! Otrolig kramp i ryggen som inte ville släppa. Till slut på morgontimmarna hittade jag en ställning som bäst kan beskrivas som fosterställning. På morgonen var krampen som bortblåst men då är kroppen sliten, ja, helt utarbetad. En sak som hjälper (förutom medicin) är att försöka andas lugnt, det är dock lättare sagt än gjort. Är otroligt nöjd med att slippa det där plågsamma, egentligen kan man inte önska sig mer än att slippa smärta.

Ta tag i situationen

Jag måste ändå ta ansvar och söka hjälp och det har jag gjort. Ringde ortopeden på närmaste sjukhus och väntar på att de ska ringa tillbaka. Försöker vara positiv, tro på att de vill hjälpa, trots att jag ringt tidigare och personalen lovat att återkomma. Tror att jag är en i mängden av svåra patienter som läkare inte riktigt vill hjälpa. Det är kanske för svårt, tar för lång tid eller så besitter den enskilda läkaren inte kunskapen. Vilar det prestige inom läkarkåren så det där med att be om hjälp av kollegor är inaktuellt? Jag vet inte men bra vore om riktiga proffs skulle titta på mig och försöka hjälpa mig.

Konstigt är att fysioterapeuter, allmänläkare och arbetsterapeuterna i min närhet inte vet vad de ska göra. Tycker att de försöker men kunskapen är inte tillräcklig för att hantera mina kramper.

Skruvat

Börjar undra om det är skruvarna i ryggen efter steloperationen som spökar och ger kramper. Läste om Linda som efter en steloperation fick ökad smärta och kramper. Efter att läkare tagit bort skruvarna blev hon bättre. Jag behöver inte skruvarna längre så att ta bort dem skulle inte göra något, är det någon som vet något om detta?

Positiva Putte

Trots det är jag positiv. Tänker inte fokusera på det dåliga. Just nu mår jag bättre och kan hända orka jag se en majbrasa här i närheten. Hoppas att vi som familj kan ha en bra kväll, äta gott och bara umgås. Det behöver jag och vi som enhet.

 

Glad valborg!

 

 

Lämna gärna en kommentar