Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Söndag – vilodag och eftertanke

Idag ska jag fånga dagen. Låta solens strålar träffa min bleka hy. Umgås och vara nära min familj. 

Jag ska använda mina sinnen – ta mig ut och lyssna, se, lukta och känna på sommarens ankomst. Kalla det Mindfulnes eller att hämta energi från jorden.

Sedan ska jag ta mig tid till att reflektera vad jag varit med om den senaste veckan. Från kramperna i ryggen som ledde till att jag svimmade, att kroppen låste sig och senare ambulansfärden till sjukhuset. Att jag låg där 1 vecka. Vad sa läkarna-, sjuksköterskorna- och undersköterskorna? Fick jag rätt hjälp? Vilka fanns där för mig? Fick jag med mig någon ny kunskap? 

Vad som felar med ryggen vet ju, som jag nämnt tidigare, inte ens läkarna förrän de sett MR-bilderna. Så på det lägger jag ingen tid eller kraft.

Jag tycker det är viktigt att bearbeta vad man varit med om och förhoppningsvis dra någon lärdom av det. Sedan måste man släppa det. Inte fastna och älta i det som varit.


Höj blicken och sikta framåt

Comments are closed.