Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Vädervärk

2 Comments

Så är det sånt här skräpväder igen. Känner konstigt nog att det påverkar mig mer än det brukar; ondare i ryggen och stel. Tydligen så finns det ett samband mellan väder och hur vi människor mår, så kallat biologiskt väder. Läste en artikel, visserligen äldre, men dock intressant i Allt om vetenskap. Klicka här om du vill läsa mer.


Nedstämd kan man också bli!

Idag tänkte jag fokusera min kraft på städning. Har varit mycket dålig hjälp de senaste månaderna. Min sambo har fått dra ett enormt lass här hemma, vilket förstås sliter. Jag gör så mycket (eller lite) kroppen mäktar med eller förenklat det bästa jag kan🙂.

Städa är ju ok när regnet faller…
Efter regn kommer solsken

2 thoughts on “Vädervärk

 1. Hejsan!
  Det här med väder å värk känner även jag utav men konstigt nog gjorde jag aldrig det innan diskbrocken. Likaväl hur mycket värme påverkade min kropp positivt samt vilken skillnad det blev i kroppen när värme + viktnedgång resulterade i en nästan helt värkfri kropp. Har du tänkt på skillnaden innan diskbråcket och efteråt?

  Vilka faktorer som spelar ganska så stor roll för ett välbefinnande?

  Vänligen helen

  • Hej,

   tänkte aldrig på samband väder/värk innan diskbråcket. Min kropp reagerade nog inte alls innan. Nu är det kännbart. Värst är ändå kylan eller innan oväder. Jag blir stel, får mer värk. I värmen mår jag bäst, rörlig, knappt någon värk.

   Har dessutom alltid tränat sjukgymnastik (rätt hårt) och det sliter hårt både dagen jag tränar och lite dagen efter. Att vara aktiv är skönt men ger mig mer värk, konstigt egentligen då alla läkare samt sjukgymnaster rekommenderar att jag ska vara igång.

   Just nu har jag träningsförbud på grund av rätt hårda bakslag. Försöker träna i vardagen med allt vad det innebär. Saknar dock träningen hos sjukgymnasten men det får bli senare.

   Vad spelar roll för ett välbefinnande? För mig är det nog balans. Måste försöka bromsa mig för jag har en tendens att göra mer än kroppen tål. Det är som idag, känner att jag har lite mer energi och då vill jag bränna den direkt (dammsuga, klippa gräs osv). Hur är det med dig?

   /Pelle