Leva i en skadad kropp

Kämpa, var positiv och blicka framåt! Låt inte motgångar slå ner dig utan lär dig av dem.

Visa mod nu

Leave a comment

Hyllas

Avicii hyllas världen över. Chris Kläfford (Idolvinnaren), en billackerare vid namn Magnus Berggren har motivlackerat sin bil för att ära honom & Sergels torg blev till en minnesplats. Stora artister världen över lägger till något i sin repertoar för att visa empati och kärlek. Det är bra.

Nu har det kommit fram att Tim (Avicii) tog sitt liv. Det är både sorgligt och onödigt. Människor, framförallt managers, har ett stort ansvar att se till individen och inte bara stirra sig blind på pengar. Detta speciellt om artisten är ung. Pengar har inget värde om hälsan sviktar. Det behöver inte synas utåt att leva i en skadad kropp.

Vad gör vi?

Runt oss lever människor i skadade kroppar. Psykisk ohälsa, cancer, smärta, domnade lemmar, blinda och en rad andra hinder i tillvaron. Att visa uppskattning efter att en människa lämnat oss är bra men vi behöver också göra något i nuet. Då krävs mod. Vi måste våga prata, finnas till och uppmuntra till att söka professionell hjälp. Att må bra ska vara en självklarhet i dagens samhälle men samtidigt visar undersökningar att ungdomar mår sämre idag än tidigare. Idealen i samhället är för höga då den perfekta människan inte finns. Hade vi varit robotar utan känslor kunde kraven varit skyhöga: Högsta betyg i skolan, perfekt kropp, bästa jobbet, äta rätt & fritiden ska vara en ständigt äventyr så du kan uppdatera statusen på sociala medier regelbundet. Livet är inte så för någon.

Jag

försöker skala av måsten. Det är en förutsättning för att jag ska orka. Samtidigt är det viktigt att det finns roliga bitar kvar. Då gäller det att prioritera.

Jag var och kikade på när ett av barnen tränade fotboll. Än kan de bara träna på konstgräs då gräsplanen ligger under ett vitt täcke. Igår besökte jag även fysioterapeuten och fick akupunktur. Något händer under dessa behandlingar men det är svårt att riktigt förklara vad. Det blir varmt och kroppen slappnar av. Efteråt minskar smärtan och rörligheten ökar.

Idag är det träning på schemat men det blir lugnt. Känner mig ganska trött och sliten, tur att helgen är nära. Ska försöka ta det lugnt, vila blandat med lugna aktiviteter.

 

Våga visa mod nu inte sen.

Lämna gärna en kommentar